Installation

Error: 'Could not create directory, Warning! Failed to move file'


Check your directory premissions:
'help' > 'System info' > 'Directory Permissions'
All least these folders should be writeable:

* administrator/components/
* administrator/language/en-GB/
* components/
* plugins/
* plugins/content/
* plugins/system/
* plugins/user/
* tmp/

You can also enable the FTP layer and try to install again.

Error: 'Path does not point to a valid folder' 'Could not find a Joomla! XML setup file' 'File...does not exist'

You are probably dealing with a corrupt download. Both Symantec and McAfee are known to corrupt downloads with certain settings. They can also corrupt the extensions send and received by email. So try this: go to the download area, disable the firewall/virusscanner, download the file, enable the firewall/virusscanner.

Error: 'There was an error uploading this file to the server.'

Somehow since Joomla 2.5.10 a lot of extensions seem to have this problem. Currently there does not seem to be a answer to this mystery.

You can try workaround this by installing from directory in the Joomla extension installer.

  1. unzip the extension
  2. copy-paste the entire folder to /tmp in you siteroot
  3. go to the extensions manager > 'install' page
  4. at 'Install from Directory' at the end of the path add the folder name (...sitename/tmp/com_pagesanditems...)
  5. click on 'install'

End faq

configuration

How do I get to the configuration-page? (Joomla 1.5 only)

Login as a super-administrator and go to any Pages-and-items admin page. In the left column, above the menu-tree(s) you the the link 'configuration'. Click that and you're on the configuration-page.

End faq

Known issues

There are plugin-tags in the output when content is displayed in a module

To render plugin-code, Joomla needs to render the content using the content-plugins. In Joomla, the content of modules is normally not rendered with the content-plugins. But there are modules, which render with the plugins. mod_placehere seems to be one of those that does the job.

Image is not uploaded after saving an image in a fieldtype or itemtype

The size of the image might be too big. Check your servers php settings for 'upload_max_filesize'. See administrator > 'Site' > 'System Information' > 'PHP Information' and search for 'upload_max_filesize'.

End faq

 
Follow Us On Twitter
spicy-sacerdotal